CUM FUNCȚIONEAZĂ ALCOOLUL


Alcoolul este absorbit în circulația sanguină prin vasele mici de sânge din stomac și intestinul subțire.
În câteva minute de la consumare, alcoolul „călătorește” din stomac către creier, unde își face imediat efectul, încetinind activitatea celulelor nervoase. Atunci când concentrația de alcool din sânge depășește o anumită valoare, sistemul respirator încetinește semnificativ. Astfel, oxigenul nu mai ajunge la creier, ceea ce poate duce la comă sau chiar deces.

..și mai multe...

DE CE SĂ NU CONSUMI ALCOOL DACA AI SUB 21 DE ANI:


Efectele alcoolului asupra tinerilor sunt mult mai dăunătoare. Motivul cel mai important este faptul că aceștia sunt încă în procesul de dezvoltare a sistemului nervos central, proces ce se încheie în jurul vârstei de 20-21 ani. Consumul de alcool până la această vârstă poate duce la o deteriorare pe viață a unor funcții cerebrale, în mod particular putând fi afectate funcțiile memoriei, cele motorii – de mișcare, și cele de coordonare.

..și mai multe...

EFECTELE ALCOOLULUI:


Efectele consumului depind intotdeauna de mai multi factori: starea fizica si mentala, cadrul si mediul in care
se consum. Si factorii personali pot juca un rol important. De exemplu, in urma consumului de alcool, o persoana poate deveni foarte violenta, in timp ce alta poate deveni foarte blanda, blajina. Fiecare organism, fiecare persoana, fiecare situatie sunt diferite. In plan psihic, poti trece prin veselie, relaxare, incredere, dorinta de socializare, pana la agresivitate si confuzie. Iar cateva dintre efectele alcoolului asupra corpului tau sunt: dilatarea vaselor, deteriorarea simturilor, inrosirea fetei, dilatarea pupilelor, ameteala, greata, varsaturi, pierderea memoriei,chiar si coma, daca vei consuma in exces.

..și mai multe...

ALCOOLUL ȘI ALTE SUBSTANȚE:


Combinația de alcool și alte substanțe ceste riscul de supradozaj și este foarte periculoasă! În combinație, aceste substanțe pot „amorți” aproape complet acea parte a creierului care controlează respirația, astfel încât respirația se oprește, ducând la comă, chiar la deces. Prin urmare, NU se recomandă combinarea alcoolului cu alte substanțe.

..și mai multe...

SFATURILE AWAKEN


01. Bea un pahar cu apă la fiecare pahar de alcool consumat pentru a preveni deshidratarea și mahmureala.
02. Nu bea alcool pentru a-ți domoli setea.
03. Odihnește-te bine înainte și după consumul de alcool. Și mănâncă sănătos. Poți să iei și un supliment de vitamine B.
04. Bea cu moderație: până la 1/2 pahare / zi (la femei) și până la 2/3 pahare pe zi (la bărbați). Introdu 2 zile fără alcool pe săptămână.
05. Bea ca să te relaxezi sau să te distrezi. Nu ca să uiți de probleme și de stres.
06. Bea numai când te simți bine, atât fizic cât și mental.
07. Nu combina alcoolul cu somniferele, sedativele, alte medicamente sau droguri.
08. Nu bea înainte să te urci la volan.