„CUNOAŞTE-I, NU DISCRIMINA!” – o campanie a Agenției Naționale Antidrog

Agenția Națională Antidrog a lansat Miercuri, 27 Martie 2019, campania națională media de informare și sensibilzare „CUNOAŞTE-I, NU DISCRIMINA!”.

Campania este inițiată și implementată de Agenția Națională Antidrog – ANA, iar obiectivul principal al acesteia este reducerea stigmatizării consumatorilor de droguri.

Dr. Gabriel Cicu, Clinica Color Mind, prezent la eveniment, și-a exprimat susținerea campaniei ANA, subliniind că, din practică reiese clar că există situaţii de stigmatizare și discriminare a consumatorilor de droguri cu consecințe precum limitarea accesului acestora la servicii medicale sau pe piaţa muncii.

„Cred că rolul meu aici este de a susţine această campanie, să spunem, din piaţă, din tranşee, din clinică, şi, aş vrea să încep prin a felicita Agenţia pentru această idee, căci, într-o lume în care disputele şi individualităţile sunt cumva cheia societăţii în acest moment, o invitaţie la umanism este pe cât de curajoasă pe atât de rară”, a afirmat Cicu.

La baza acestei campanii se află un studiu calitativ efectuat de ANA, studiu la care au participat reprezentanți ai autorităţilor publice,  ai angajatorilor, ai serviciilor de sănătate publice și private alături de medici, asistenţi sociali, jurişti şi reprezentanţi ai consumatorilor de droguri.

Rezultatele studiului arată că percepția actuală a societății asupra consumatorilor de droguri este una bazată pe discriminare și stigmatizare. Ca și generalizare, consumatorii sunt considerați infractori, mincinoși, șomeri, neplătitori de taxe, o irosire a banilor publici, având în vedere asigurarea medicației de subtituție, cât și a programelor de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri, sunt focare de infecție cu diverși virusi, HVC, HBV, HIV, și că își merită soarta prin prisma alegerii făcute și nu merită să fie TRATAȚI, AJUTAȚI, ANGAJAȚI!”. (ANA)

Mai multe informații despre campania „CUNOAŞTE-I, NU DISCRIMINA!” regăsiți pe site-ul Agenției Naționale Antidrog.

Puteți viziona spot-ul video al campaniei „CUNOAŞTE-I, NU DISCRIMINA!” pe pagina de Facebook a Agenției Naționale Antidrog.


ALTE ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE
Ziua Internațională a Testării Purității Substanței

Ziua Internațională a Testarii Purității Substanței este inițiativa unui un grup de organizații care joacă un rol activ în furnizarea de activități de reducere a efectelor dăunatoare ale consumului. Pe 31 Martie ne dorim creșterea sensibilizării...

Acasă la Energy Control

Energy Control este o organizație înființată în Spania, în 1997, ca un proiect pilot (și pionier) în zona reducerii riscurilor asociate consumului de substanțe recreaționale. De-a lungul timpului au primit recunoașterea instituțiilor locale...

Voluntarii Awaken

În urma vizitei noastre la Energy Control, am apreciat că avem nevoie de mai mult sprijin uman, prin voluntarii Awaken, pentru a crește proiectul nostru. Odată întorși acasă, am gândit un mod de a ne mări echipa cu oameni asemeni nouă, cu...

Acest site folosește cookies!