Inovație în sănătate mintală Awaken

DESPRE NOI
Nu condamnăm și nici nu aprobăm, ci sprijinim fără să judecăm.

Proiectul Awaken a început în anul 2016, ca un proiect pilot în România, la inițiativa Color Mind, preocupați fiind de problemele asociate consumului recreațional de substanțe. Inițial s-a concentrat pe strategii de harm reduction, promovând sănătatea și siguranța comunităților festivaliere.

Clinica de psihiatrie și psihoterapie Color Mind a luat ființă în anul 2008, din pasiunea pentru oameni, diversitate și schimbare. O echipă puternică, experimentată și sudată, a dezvoltat viziunea Color Mind, aceea de a oferi servicii de bună calitate dedicate sănătății mintale, de a recunoaște și stimula “culoarea” din viața fiecăruia.
CE URMĂREȘTE AWAKEN?

Azi, Awaken are ca scop educația și informarea populației generale în ceea ce privește substanțele psihedelice, precum și cercetarea în domeniul acestor substanțe cu proprietăți psihoactive.

Ne dorim să ne reîntoarcem la semnificația originală a termenului „psihedelic”, derivat din greaca antică și care se traduce prin „mintea manifestă”. Interesul nostru se extinde astfel către înțelegerea manifestării minții și a felului în care putem cultiva experiențe și schimbări sănătoase. Munca noastră se extinde dincolo de substanțele psihedelice per se.

POTENȚIALUL SUBSTANȚELOR PSIHEDELICE

Substanțele psihedelice sunt folosite de milenii, de oameni din întreaga lume cu scop paliativ și de dezvoltare spirituală. După zeci de ani de dezinformare și de prohibiție bazate pe dogme politice și nu pe dovezi riguroase, potențialul acestor substanțe este din nou în atenția comunității științifice. 

Suntem pasionați de vindecarea și transformarea oamenilor ca indivizi, și avem dorința de a contribui la progresul unei societăți ce promovează compasiunea și iubirea. 

Considerăm ca substanțele psihedelice pot fi o unealtă folositoare în acest sens. Totodată înțelegem că există o sumedenie de alte moduri prin care putem promova bunăstarea și dezvoltarea personală a ființei umane.

OBIECTIVELE AWAKEN
  • Promovarea cercetării științifice de cea mai înaltă calitate a substanțelor psihedelice pentru a contribui la o mai bună înțelegere a minții, a condiției umane și la alinarea suferinței.
  • Oferirea de resurse educaționale pentru a crește siguranța și calitatea experiențelor psihedelice. Înțelegem că substanțele psihedelice sunt unelte puternice care prezintă posibile riscuri; astfel o mare parte a muncii noastre este de a informa și educa oamenii despre consumul responsabil al acestora.
  • Ne dorim sa reunim cât mai mulți oameni cu acest interes comun care să înflorească în societatea psihedelică română.

Echipa

Prieteni