Canabis

HAȘIS ȘI MARIJUANA

În multe culturi, hașișul și marijuana au fost folosite timp de secole. Ambele provin din planta denumită cânepă. Efectul consumului durează aproximativ 2 ore. Te pot face să te simți vesel și relaxat. Însă, ca și alte substanțe, pot fi folosite într-un mod greșit.

Canabisul te poate face să te simți relaxat și distrat. În cantități mari sau la un consum frecvent, este posibil să te simți ¨moale¨, obosit, chiar anxios. Ceea ce vei simți va fi strâns legat de starea ta interioară și de mediul înconjurator. Este posibil să te simți amețit, să ai o stare de rău, mai ales atunci când combini canabisul cu alcoolul.

UITE CÂTEVA SFATURI PENTRU UN CONSUM ASUMAT

 1. Poți fuma hașiș sau marijuana ca să ai parte de momente plăcute. Însă nu te aștepta ca acestea să-ți rezolve problemele în locul tău.
 2. Dacă fumezi hașiș sau marijuana zilnic, fă pauză câteva zile, din când în când.
 3. Consumul de hașiș sau marijuana îți afectează puterea de concentrare, așa că nu fuma la școală, la muncă sau când conduci mașina.
 4. Anumite feluri de hașiș sau marijuana sunt mai tari decât altele – au un nivel ridicat de THC. Un fumător experimentat simte când a consumat prea mult, știe când este momentul să se oprească. Dacă ești un consumator începător, nu vei ști când să te oprești. Așa că este important să obții informații clare/solide despre ce ai de gând să cumperi.
 5. Dacă nu ești experimentat, nu consuma hașiș sau marijuana împreună cu băuturile alcoolice.
 6. Când consumi un SPACE CAKE/prăjitură cu canabis, este dificil să știi ce cantitate de canabis vei consuma. Înainte să-ți dai seama, te vei trezi că ai consumat prea mult. Așa că mai bine începe cu o bucată mică. Poate dura oricât între 45 minute și 1 oră înainte să simți efectul. Așteaptă să simți efectul înainte să iei încă o bucată, altfel ai șanse mari să consumi exagerat de mult.
 7. Uneori, consumul de hașiș sau de marijuana, poate „să nu-ți cadă bine”. Și poate să-ți provoace greață și anxietate. Dacă treci prin așa ceva, caută un loc liniștit unde te poți relaxa, mănâncă sau bea ceva dulce. Nu te panica, căci în cel mult o oră ce a fost mai greu va trece.
 8. Dacă iei un tratament medicamentos vorbește cu cineva avizat/doctor înainte să consumi hașiș sau marijuana.
 9. Nu consuma niciodată hașiș sau marijuana dacă ești gravidă.
 10. Când fumezi hașiș sau marijuana, să știi că inhalezi și substanțe precum gudronul și monoxidul de carbon. Aceste substanțe nu sunt prietenii tăi. Fii conștient că dacă fumezi hașiș sau marijuana împreună cu tutun, fumezi și tutunul, cu tot ce conține el. Nicotina crează dependență.
 11. Nu cumpăra hașiș sau marijuana de pe stradă. Caută o sursă sigură și de calitate.
 12. Nu lua niciodată cu ține hașiș sau marijuana atunci când călătorești în străinătate.

Hai să ne cunoaștem!