Ecstasy

Ecstasy

Pastilele de Ecstasy sunt strâns asociate cu dansul. Ecstasy este cunoscut şi sub numele de “boabă” , “pill” sau denumit după sigla de pe pastilă – pastilele au de obicei un logo pe ele şi vin într-o varietate de forme şi culori (Mitsubishi, Coca Cola, Playboy etc). Majoritatea consumatorilor de Ecstasy caută aceste pastile pentru că se aşteaptă ca ele să conţină MDMA.

MDMA

Este o substanţă cu rol stimulant şi empatogen, adică te poate face să te simţi deschis şi euforic. Poți să te simţi mai conectat la muzică, la oameni, la mediul din jurul tău. Mai are şi alte efecte: este halucinogen, amplifică sunetele şi culorile, crează tensiune la nivelul maxilarului, dilatarea pupilelor, dificultăţi la urinare, creşte ritmul bătăilor inimii şi temperatura corpului.

Nu se ştie ce cantitate de MDMA conţine fiecare pastilă, aşa că începe cu jumătate de pastilă, chiar cu un sfert, aşteaptă o oră, apoi poţi să iei şi cealaltă jumătate dacă îţi este bine.

DURATA

De când înghiţi pastila, până la primele efecte, aştepţi între 20 – 60 minute. În acest timp este posibil să te simţi anxios sau să îţi fie greaţă – uneori chiar să vomiţi. Efectul durează cam 4-6 ore, iar după ce dispare să te aştepţi la o “coborâre” care poate dura 2-3 zile. În acest timp te vei simţi deprimat, trist şi iritabil. Sfatul nostru, spre binele tău, este să nu rămâi singur în aceste zile, să stai împreună cu oameni aproape ţie, relaxat, făcând lucruri care te fac să te simţi bine.

CE SĂ ȘTII DACĂ ALEGI SĂ IEI ECSTASY

  1. Nu toate pastilele sunt la fel. Informează-te înainte să iei o pastilă nouă.
  2. Să știi că unele pastile nu conțin MDMA, ci altă substanță: PMA. Acestea sunt mai puternice, efectele durează mai mult, însă au un risc mult mai mare.
  3. Începe cu un sfert sau o jumătate de pastilă.
  4. Testează doza înainte să te trezești cu efecte nedorite.
  5. Dacă iei mai mult de 1 pastilă, să știi că nu vei simți efectele mai intens, însă cu siguranță vei simți „coborârea” mult mai intens.
  6. Dacă dansezi, fă pauze regulate și fii atent la epuizare și la supraîncălzire.
  7. Bea apă, dar în doze mici. Dacă dansezi, bea jumătate de litru de apă pe oră.
  8. Nu amesteca Ecstasy cu alcool sau cu alte substanțe, altfel va crește riscul de deshidratare.
  9. Încearcă să mesteci gumă. Te va ajuta cu tensiunea din maxilare.
  10. Fii atent și la prietenii tăi, cheamă ajutor dacă vezi că cineva nu se simte bine.

Hai să ne cunoaștem!