Ketamina

KETAMINA

Ketamina – “Special K” sau “K”, a fost dezvoltată iniţial ca anestezic general pentru uz chirurgical. Ketamina aparţine categoriei de droguri disociative, care separă percepţia de senzaţie.

CUM SE FOLOSEȘTE?

Ketamina se prezintă sub formă lichidă care, prin preparare se transformă în pulbere. Doza medie este de 10-30 mg. Moduri de consum:

 1. prin prizare – efectul apare în 5-10 minute;
 2. injectarea lichidului în muşchi – efectele pot fi resimţite în câteva secunde, până la 2-3 minute
 3. oral, prin înghiţire – efectele apar în 10-20 de minute

CE EFECTE ARE KETAMINA?

 1. Efectele ketaminei sunt descrise ca fiind în general plăcute, deşi, dacă sunt neaşteptat de intense, pot deveni deranjante.
 2. Consuml abuziv de ketamină îţi poate provoca “K-hole” – te vei simţi îndepărtat de realitate şi transpus într-o lume introspectivă, implicând adesea deconectare totală de realitate, o senzaţie de “extracorporalitate” şi imagini vizuale intense. În timpul acestei experienţe nu te vei putea mişca, rămânând aşezat sau întins. Ai grijă, căci de la 100 mg în sus poţi intra în K-hole!
 3. Senzaţie de amorţeala la nivelul extremităţilor
 4. Stări de greaţă şi vărsături
 5. Denaturarea sau chiar pierderea percepţiei senzoriale
 6. Pierderea deplină a controlului asupra mişcărilor corporale – rigiditate musculară
 7. Distorsionarea spaţiului şi a timpului
 8. Alte efecte posibile: disconfort al căilor nazale, pierderea conştiinţei (periculos şi chiar fatal în împrejurări neprietenoase), încetinirea bătăilor inimii şi a respiraţiei (riscul creşte o dată cu dozele mărite sau când este combinată cu antidepresive). Dacă o consumi regulat, ketamina îţi poate induce paranoia, egocentrism, probleme ale vezicii urinare.

CE SĂ ȘTII DACĂ ALEGI SĂ CONSUMI KETAMINĂ?

 1. Fii conştient de dozaj şi asigură-te că ştii să gestionezi posibilele reacţii. Începe cu doze mici!
 2. Asigură-te că eşti într-un cadru prietenos.
 3. Dacă prizezi, foloseşte propriul trăgaci. Folosirea la comun a aceluiaşi trăgaci aduce şi riscul de transmitere a hepatitei C şi a HIV!
 4. Obţinerea ketaminei din surse necunoscute poate fi un lucru riscant. Asigură-te că ştii sursa şi conţinutul substanţei!
 5. Atenţie: ketamina poate provoca o dependenţă psihologică puternică. Disocierea de conştiinţă experimentată cu ketamină poate fi extrem de seducătoare pentru unii oameni!
 6. NU utiliza ketamina dacă eşti însărcinată!

Hai să ne cunoaștem!