LSD

LYSERGIC ACID DIETHYLAMIDE

LSD, cunoscut și sub numele de acid, a fost descoperit de omul de știință Albert Hoffman în 1938. A devenit foarte repede unul dintre cele mai populare droguri recreaționale. În trecut a fost folosit în tratarea anumitor probleme psihiatrice, printre care și dependența de alcool. Însă în acest moment este un drog ilegal.

LSD este un drog psihedelic puternic care îți poate modifica simțurile și gândirea, făcând culorile să pară mult mai vii și muzica mult mai clară. În același timp, crește ritmul bătăilor inimii și tensiunea arterială. Consumatorii de LSD descriu experiența ca fiind înălțătoare, spirituală, intensă. Tot de la ei știm că îți scade pofta de mâncare, timpul pare să treacă mult mai încet, mai poți trăi și confuzie, anxietate și paranoia. De obicei, LSD se găsește sub forma unor bucăți mici de hârtie numite timbre. LSD este o substanță foarte puternică, așa că te sfătuim să ai mare grijă cât consumi. Experiența LSD este denumită „trip” deoarece este precum o călătorie în alt loc. Această călătorie este împărțită în etape.

DEBUTUL

Începe la aproximativ 30 minute după consum. Culorile sunt mai vii, obiectele încep să lase urme pe măsură ce se mișcă, iar suprafețele plate par să respire.

PLATOUL

La 1 oră de la consum, efectele devin mai intense. Apar visuals-urile, de exemplu fumul capătă forme vii, palmele tale pot deveni un loc de joacă pentru diverse linii, forme și culori.

VÂRFUL

Trăiești aici între 2-5 ore. Timpul încetinește până când pare a sta în loc. Te poți simți de parcă traiești în altă lume, într-un film. Pentru unii, asta este o experiență mistică, înălțătoare, însă pentru alții poate deveni înspăimântătoare.

REVENIREA

Se întâmplă cam la 5-6 ore de la consum. Senzațiile încep să nu mai fie atât de intense. De obicei, călătoria ia sfârșit după 8-10 ore, deși anumite trăiri rămân și la trezire.

CE SĂ ȘTII ÎNAINTE SĂ IEI LSD

Caută o sursă sigură și de încredere. Consumă-l întodeauna cu oameni aproape ție, în care ai încredere. Dacă ți se întâmplă să intri într-un film nasol, ține minte REGULA nr.1: NU TE PANICA! Trăirile neplăcute vor dispărea dacă nu te concentrezi pe ele.

ALTE SFATURI

  1. Nu conduce mașina cât ești sub efectul LSD.
  2. LSD îți alterează percepția. Asta înseamnă că este posibil să nu îți dai seama de pericolele din jurul tău. Ai grijă!
  3. Dacă ești cu prietenii tăi, organizați-vă astfel încât unul dintre voi să rămână observator – cineva care să rămână prezent, cineva care știe la ce să se aștepte de la LSD.
  4. Dacă ești în mijlocul unor trăiri emoționale puternice sau dacă în familia ta au existat persoane cu afecțiuni mentale, nu consuma LSD.
  5. Dacă se întâmplă să intri într-o stare negativă după ce ai consumat LSD, te poate ajuta să bei un suc dulce, dar fără acid.
  6. Cei ce au trăit de mai multe ori experiența LSD te sfătuiesc să îl consumi la interval de timp mare, astfel îți vei acorda timp să înțelegi și să integrezi experiența avută.

Hai să ne cunoaștem!