Canabisul este, în general, o substanță care te relaxează și îți dă un sentiment de liniște, însă nu toate persoanele trăiesc aceleași sentimente de calm și ușurare. Atacurile de panică induse de canabis sunt foarte reale, în funcție de soiul plantei, modul de consum (fumat sau ingerat) și nivelul de experiență.
Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să te calmezi în momentul unui atac de panică indus de canabis:
1. Recunoaște semnalele
Un atac de panică provocat de canabis se poate manifesta prin unele simptome inconfortabile, cum ar fi transpirații și frisoane, dureri în piept, paranoia extremă și suferință psihologică, bătăi rapide ale inimii, amețeli, confuzie și letargie pronunțată.
Despre cannabis s-a demonstrat că este un bun regulator de dispoziție pentru cei care suferă de depresie, ADHD și o varietate de tulburări psihice. Însă în ceea ce privește anxietatea, în locul relaxării, unii oameni pot simți simptome neplăcute, mai ales dacă sunt începători.
2. Relaxează-te
Decesele cauzate de consumul de canabis sunt încă inexistente; vei fi bine! Pe moment, efectele marijuanei asupra minitii, pot deveni foarte reale. Dacă ai un atac de panică indus de canabis, este esențial să îl recunoști pentru ceea ce este cu adevărat si sa nu te panichezi. Este doar un rezultat incomod al faptului ca esti „high”.
3. Înainte să suni la ambulanță, sună un prieten
Bătăile rapide ale inimii sunt, în mod evident, un motiv de îngrijorare. Acest fapt, împreună cu abundența gândurilor și a ideilor care continuă să se desfășoare alert în interiorul minții tale, poate forma rețeta perfectă pentru o reacție necunoscută și exagerată.Dacă simptomele ce te duc cu gandul la un atac de panica nu-ti dau pace, sună un prieten de încredere sau un membru al familiei, care poate veni în ajutor pentru a-ți monitoriza starea de spirit până când lucrurile vor reveni la normal.Dacă simți cu adevărat că starea persistă, trebuie să soliciți imediat asistență medicală.
4. Dă-i timp
Reține că, dacă ai ales să mănânci „prăjiturele”, efectele pot dura mult mai mult (până la 12 ore) decât efectele fumatului, care de obicei se diminuează în decursul a trei ore. Acest lucru se datorează modului în care organismul procesează canabisul odată ce a fost consumat. Efectele psihoactive și fiziologice sunt destul de normale, și se vor termina în curând.
5. Încearcă să te relaxezi, găsește-ți o altă activitate
Respiră adânc și nu uita: este o stare care va trece. Dacă simți că te panichezi, cu cât reușești să te distragi mai mult de la stare, cu atât mai bine! Ascultă muzică, urmărește o comedie, mânâncă ceva sau fă orice altă activitate ce te poate scoate din starea de alertă. Sunt șanse mari să uiți că ai fost panicat.
6. Mergi la somn
Întinde-te, închide ochii și fii sigur că probabil vei avea parte de cel mai bun somn după mult timp. Mintea și inima ta vor avea un ritm mai alert la început, dar în cele din urmă totul se va rezolva și vei adormi liniștit.
7. Reglează consumul
Anumite feluri de hașiș sau marijuana sunt mai tari decât altele – au un nivel ridicat de THC. Un fumător experimentat simte când a consumat prea mult, știe când este momentul să se oprească. Dacă ești un consumator începător, nu vei știi când să te oprești. Așa că este important să obții informații clare / solide despre ce vrei să cumperi.