Acasă la Energy Control

Energy Control este o organizație înființată în Spania, în 1997, ca un proiect pilot (și pionier) în zona reducerii riscurilor asociate consumului de substanțe recreaționale. De-a lungul timpului au primit recunoașterea instituțiilor locale, naționale și Europene: Premio Reina Sofia 2014, European Drug Prevention Prize – Consiliul Europei, Mentiunea de Onoare – Premiul Regina Sofia etc

Ne-am întâlnit cu Energy Control în 31 Martie 2017, acasă la ei, în Barcelona.  Deși nu am plănuit astfel, s-a întâmplat ca acea zi să fie prima Zi Internațională a Testării Purității Substanțelor.

Fiind prezenți tocmai în acea zi, am avut posibilitatea să înțelegem la fața locului cum se face testarea unei substanțe și prin ce procedee se poate face aceasta. Am putut acumula cât mai multe informații noi, pe lângă ceea ce știam deja, despre întreg procesul prin care o substanță trece, ca mai apoi sa ne dezvaluie adevărata ei compoziție.

Am petrecut timp valoros și cu departamentul de voluntari – un departament plin de oameni care își dedică timpul și energia bunăstării comunității festivaliere. De la procesul  prin care o persoană interesată se pregătește pentru a deveni voluntar EC, la organizarea și depozitatarea materialelor, pregătirea acestora pentru deplasări, instalarea serviciului de HR la festival, toate ne-au fost detaliate și explicate de către echipa EC.

Energy Control ne-a primit cu brațele deschise, am avut parte de o experiență bogată, am cunoscut oameni frumoși, am acumulat o mulțime de cunoștințe noi și ne-am întors acasă știind  că avem parte de întreaga lor susținere.