Ziua Internațională a Testării Purității Substanței

Ziua Internațională a Testării Purității Substanței este inițiativa unui grup de organizații care joacă un rol activ în furnizarea de activități de reducere a efectelor dăunatoare ale consumului. Pe 31 Martie ne dorim creșterea sensibilizării cu privire la importanța testării purității substanțelor.

Această acțiune se desfășoară în cadrul larg al politicilor de reducere a riscurilor asociate consumului de substanțe. La urma urmei, consumul de substanțe întotdeauna vine cu riscuri.

Credem că, prin creșterea gradului de conștientizare și prin schimbul de cunoștințe, se pot îmbunătăți și dezvolta moduri prin care fiecare individ și fiecare comunitate poate reduce aceste riscuri ale consumului.

Testarea Purității Substanței este un serviciu care permite consumatorilor de substanțe (Ex. Cocaina, Extasy, amfetamina, LSD etc) o analiză chimica a acestora, precum și informare, susținere și consiliere personală din partea organizației care furnizează serviciul. Acest serviciu se desfășoară în cadrul programelor integrate de reducere a riscurilor și de prevenire a dependenței.

Serviciul de Testare a Purității Substanței reprezintă un aspect esențial al politicii de sănătate publică, așa cum este recomandat de Organizația Mondială a Sănătății, și este dezvoltat și implementat deja de multe dintre țările Europene.

Ce organizații participă la eveniment?

Evenimentul este un parteneriat între diferite organizații internaționale de Harm Reduction, care cred că cea mai eficace metodă de a proteja oamenii de riscurile consumului este ca aceștia să fie informați și să aibă acces la alegeri informate, în cunoștință de cauză.

În timp ce noi nu putem reglementa sau controla piața drogurilor ilegale, testarea purității substanței reprezintă o modalitate de a proteja persoanele consumatoare de compușii nedoriți sau dăunatori din substanțe.

Harm Reduction se referă la politicile, programele și practicile care urmăresc reducerea efectelor negative asupra sănătații, la consecințele sociale și economice ale consumului de substanțe, fără a reduce în mod necesar consumul de droguri. Harm Reduction este dedicat persoanelor consumatoare de substanțe, familiilor lor și comunității. Vom pleda pentru politici bazate pe dovezi și pentru implicarea comunității prin cercetare, programe de formare și educație publică.

Noi, cei de la Awaken, suntem mândri să fim parte activă în cadrul acestui eveniment, alături de alte organizații, precum:

Energy Control (ES)     Erowid’s EcstasyData (USA)     Check-in! (POR)     Crew 2000 (UK)

DrogArt (SLO)     Karmik (CA)     Lab57 (IT)     We are the drug policy (US)    The Loop (UK)