Curs de Harm Reduction pentru voluntarii Awaken

Întorși acasă de la Energy Control, am organizat pentru voluntarii Awaken un Curs de Harm Reduction la festivaluri. Cursul a fost susținut de coordonatorul departamentului de ieșiri la evenimente al Energy Control – Rafael Sacramento.

Tema principală a cursului a fost „Crearea unui serviciu de Harm Reduction”. Temă care a fost împărțită în trei subiecte importante:

  • Informare științifică: noțiuni de farmacologie de bază și reducere a riscurilor consumului de substanțe psihoactive, mituri create în jurul substanțelor psihoactive și influența mass media

  • Informare practică: instalarea standului, amenajarea acestuia pentru a fi cât mai eficienți la festivaluri, comunicarea și interacțiunea cu persoanele ce participă la aceste petreceri, precum și strategii, bariere, întrebări frecvente, „tripuri nasoale” și „urgențe psihedelice”

  • Testarea purității sbustanței – ce este, prin ce metode se face, cea mai eficientă metodă, efectele testării purității

Am participat la discuții, am facut rol play, am învățat să gestionăm anumite situații ce pot apărea la festivaluri, am învațat mult!

Sursa imagine reprezentativă: www.wired.com