Colocviul privind Psihiatria Psihedelică 2018

Rețeaua Suedeză pentru Stiințe Psihedelice organizează în perioada 13-14 octombrie la Stockholm “Colocviul privind Psihiatria Psihedelică 2018”.

Clinica Color Mind va participa prin dr. Gabriel Cicu.

Una din provocările majore ale societății moderne este nivelul tot mai ridicat de tulburări mintale, iar tratamentele psihiatrice actuale nu reușesc să amelioreze sănătatea pacienților. Psihiatria are nevoie urgentă de inovare. Modelele de asistență bazate pe substanțe cu proprietăți psihedelice au fost privite cândva ca instrumente foarte promițătoare în tratamentul tulburărilor psihiatrice. Între anii ‘50 și ’60 s-au publicat peste 1000 de articole științifice despre posibila aplicabilitate a LSD – ului, psilocibinei și a altor substanțe psihedelice în psihiatrie. Înainte ca terenul cercetării să fie închis din cauza unui amestec puternic al politicului și al ideologiilor populiste, peste 40000 de pacienți au fost tratați cu ajutorul psihedelicelor cu rezultate promițătoare.

Ultimele decenii au cunoscut o renaștere a cercetării psihedelice în cadrul universităților și centrelor de cercetare de prestigiu din întreaga lume occidentală. Cercetarea cu echipamente de înaltă tehnologie și design meticulos de studiu au readus în lumină valoarea terapeutică a acestor substanțe.

Colocviul din capitala suedeză constituie o reuniune a cercetătorilor psihedelici din întreaga lume, dar și un apel de trezire adresat comunității academice și psihiatrice. Este timpul ca această comunitate să se familiarizeze atât cu cercetările publicate deja în acest domeniu, cât și cu cele în curs de desfășurare.

Ca atare această conferință este un colocviu simbolic împotriva campaniilor care au condus la abandonarea unui întreg câmp de studiu în anii ‘60.

Este necesar ca cercetarea psihedelică actuală să iasă la lumină, înlăturând stigmatizarea pe care o are și eliberând potențialul pe care îl are pentru bunăstarea pacienților, dar și pentru societate în general.

Printre participanți: Michael Ashton – Profesor la University of Gothenburg, Alexander Belser Ph.D. – Yale University, Charles S. Grob – Profesor la UCLA School of Medicine, Matthew W. Johnson Ph.D. – Johns Hopkins University School of Medicine si multi altii.

Lista completă a participanților și programul colocviului se pot găsi aici.