Conferința INSIGHT 2021

În toamna aceasta va avea loc la Berlin, un nou eveniment dedicat cercetării psihedelice: INSIGHT 2021. Evenimentul se va desfasura în perioada 9-12 septembrie, atât live, în Berlin, Germania, cât și în mediul online.

Conferința este organizată de către MIND FOUNDATION, o organizație științifică non-profit care are drept scop promovarea cercetării și terapiei psihedelice.

Pe parcursul celor 4 zile de conferință, cercetători, psihiatri, psihologi și alti specialiști în sănătatea mentală se vor reuni pentru a discuta despre potențialul substanțelor psihedelice în practica medicală curentă.

Cele 4 domenii ce vor fi aprofundate în cadrul conferinței INSIGHT 2021 sunt reprezentate de tratament, cercetare, filosofie/antropologie și amplul proces de integrare al substanțelor psihedelice în domeniul sănătății mentale.

La conferință vor participa personalități cunoscute din zona cercetării psihedelice, precum:

Prof.Dr.David Nutt – psihiatru, pionier al cercetării psihedelice și actual profesor de neuropsihofarmacologie în cadrul diviziei de Științe ale Creierului la Imperial College din Londra.

Rick Doblin, PH.D– fondatorul și directorul executiv al Asociației Multidisciplinare pentru Studii Psihedelice (MAPS). În cadrul asociației sale, se desfășoară o multitudine de studii clinice privind potențialul benefic al plantelor psihoactive cu scopul de a îmbunătăți sănătatea publică.

Prof.Stephen Asma – profesor de filosofie în cadrul Columbia College Chicago, autor al 10 cărți printre care și The Evolution of Imagination și al unei multitudini de articole științifice publicate în jurnale importante americane precum New York Times sau Skeptic Magazine.

Prof. Dr. Matthew Johnson –  profesor în cadrul Universității John Hopkins din SUA, cercetător psihedelic și unul dintre pionerii acestui domeniu. Are numeroase publicații pe tema substanțelor psihedelice, experienței mistice și schimbărilor de personalitate asociate, fiind printre cei mai cunoscuți experți psihedelici actuali. A introdus în premieră substanțele psihedelice în tratamentul adictiei la nicotină.

Mai multe informații despre eveniment regăsiți pe pagina de web a acestuia: