Conferința Mondială Ayahuasca 2019

Anul acesta va avea loc în perioada 31 Mai – 2 Iunie, în Girona, Spania, un nou eveniment dedicat cercetării psihedelice: Conferința Mondială Ayahuasca 2019.

Conferința este organizată de International Centre for Ethnobotanical Education, Research and Service (ICEERS), o organizație non-profit care își dedică activitatea integrării în societatea contemporană a plantelor medicinale tradiționale precum ayahuasca, ibogaina etc.

Acest eveniment va fi cea mai mare întâlnire pe tema ayahuasca care a avut loc vreodată, reunind o comunitate diversă și o multitudine de voci pentru a împărtăși cunoștințele despre acest medicament de neprețuit și despre modul în care îl putem folosi pentru a forma un viitor mai bun pentru planeta noastră.

La conferință vor participa personalități recunoscute din zona cercetării psihedelice, precum:

Claudio Naranjo – psihiatru, pionier al psihoterapiei integrative, a fost profesor la University of California, Berkeley; California Institute of Integral Studies si Naropa Institute, a dezvoltat Eneagrama Personalității și a scris nenumărate cărți dedicate subiectului conștiinței. Claudio Naranjo este inițiatorul școlii de dezvoltare psiho-spirituală SAT – “Seekers after Truth”.

José Carlos Bouso – psiholog clinician, directorul proiectelor științifice în cadrul ICEERS, își desfășoară activitatea la Universidad Autónoma de Madrid și Instituto de Investigación Biomédica IIB-Sant Pau de Barcelona, a dezvoltat o serie de studii despre efectul terapeutic al MDMA. În prezent supervizează studii privind potențialul benefic al plantelor psihoactive, în special cannabisul, ayahuasca și ibogaina, cu scopul de a îmbunătăți sănătatea publică.

Dr. Ede Frecska – șeful catedrei de psihiatrie a Universității de Medicină din Debrecen, implicat în studii despre efectele fiziologice ale DMT în stresul celular acut și cronic.

Marc Aixala – psiholog, coordonator al serviciilor de asistență și integrare la ICEERS. În acest rol, Marc oferă sesiuni de psihoterapie de integrare pentru persoanele care se confruntă cu situații dificile după ce au experimentat stări de conștiință extinsă.

Conferința Ayahuasca 2019 își propune să exploreze utilizarea ayahuasca într-o mare varietate de contexte, precum și abilitatea ei de transformare atât la nivel individual, cât și la nivelul întregii societăți.

Conferința este programată să dureze peste trei zile, găzduind, pe lângă prezentările științifice, și evenimente suplimentare, cum ar fi ateliere, discuții deschise, artă, muzică și multe altele.

Mai multe informații despre eveniment regăsiți pe pagian web a acestuia:

World Ayahuasca Conference 2019