“Consciousness Medicine”

„Indigenous Wisdom, Entheogens, and Expanded States of Consciousness for Healing and Growth Francoise Bourzat With Kristina Hunter.”

Substanțele psihedelice reprezintă unelte valoroase în explorarea stadiilor modificate ale conștiinței, cu intenția vindecării și promovării stării de bine. Folosite încă din antichitate de culturile indigene în ritualuri de vindecare, psihedelicele au început să fie intens cercetate de pioneri și vizionari în deceniul trecut.

În ciuda inovațiilor tehnologice și științifice de care avem parte în zilele noastre, statisticile arată că omul de astăzi este mai trist, își negjliează mai mult sănătatea și tânjește după conexiunea interumană, în concordanță cu creșterea cazurilor de depresie, suicid sau adicții.  Substanțele psihedelice (ciupercile halucinogenice, ayahuasca, LSD-ul, ibogaina sau mescalina) alături de alte tehnici experiențiale precum respirația holotropică, dansul, meditația sau yoga, sunt din ce în ce mai mult recunoscute ca agenți catalizatori ai schimbării și vindecării. Toate aceste substanțe și practici derivate din înțelepciunea culturilor indigene necesită respect, grijă și atenție pentru a putea fi eficient integrate în societatea occidentală.

Consciousness Medicine ar putea fi descrisa că un ghid de abordare a stadiilor modificate ale conștiinței, în condiții etice și sigure, fiind adresată terapeuților, exploratorilor, practicanților de ceremonii psihedelice și cititorului de rând.  Este o lucrare rară și valoroasă în viziunea criticilor, care reușește să transpună în cuvinte ușor de înțeles lumii occidentale înțelepciunea derivată din practicile de vindecare, curățare și purificare ale culturilor indigene. 

Francoise Bourzat, autoarea principală a lucrării, și-a dedicat o parte din viață sa înțelegerii și aprofundării acestui gen de practici, în sânul culturii Mazatec din Mexic, alături de una dintre femeile shaman din cultura respective, respectiv, Julieta Casimiro. 

Înțelepciunea și experiența dobândită în urma pionieratului ei a dus la scrierea acestei cărți alături de Kristina Hunter, introducând în societatea actuală un model holistic de abordare a experienței mistice, bazat pe pregătirea experienței, abordarea acesteia cu grijă, respect și încredere și integrarea perspectivelor și insighturilor dobândite în viața de zi cu zi.

Cartea este structurată pe descrierea experiențelor mistice și a practicilor indigene de vindecare, purificare și curățare, cuprizând povestiri despre modul în care aceste practici experiențiale pot fi integrate în societatea occidentală. Reprezintă o contribuție majoră în procesul de decriminalizare a substanțelor psihedelice, oferind o perspectivă valoaroasă și coerentă asupra modalităților de integrare terapeutica a experiențelor mistice, într-o manieră care îmbină știința și medicina occidentală cu înțelepciunea indigenă.

Vă recomandăm, ca de obicei, să fiți curioși și informați, accesând site-ul de mai jos în cadrul căruia puteți comanda cartea și puteți găsi diferite testimoniale referitoare la aceasta.

https://francoisebourzat.com/book/#consciousnessmedicine

Lectură plăcută! Fii Awaken!