Forumul Global Beyond Psychedelics 2018

În perioada 21-24 Iunie 2018, va avea loc la Praga conferința cu titlul Beyond Psychedelics.

Beyond Psychedelics este un forum global dedicat cercetării psihedelice, și va avea loc în Republica Cehă, țară cu istorie lungă în acest domeniu.

Conferința are loc într-un moment al contrastelor: în timp ce omenirea se confruntă cu o creștere graduală a problemelor de sănătate mintală, psihedelicele ce pot reprezinta un potențial uriaș în tratamentul acestora, rămân încă o soluție insuficient explorată. Ținând cont de dovezile științifice din ce în ce mai numeroase, este de așteptat ca în următorii ani psihedelicele să fie administrate în mod legal în cadrul tratamentelor de către profesioniștii din sănătate mintală.

Conferința are ca scop oferirea unei platforme globale care să constituie baza colaborării între profesioniștii implicați în cercetarea psihedelică.

Discuțiile vor avea ca subiect central potențialul oferit de substanțele psihedelice, stările alternative de conștiință și tehnologia actuală, atât indivizilor cât și societății. Profesioniștii participanți își doresc să analizeze pericolele asociate consumului de psihedelice și să creeze un ghid care să cuprindă atât ultilizarea în siguranță a acestora, cât și reducerea riscurilor asociate.

Printre participanți întâlnim nume mari din lumea cercetării psihedelice: Psih. Rick Doblin – fondator al Multidisciplinary Association for Psychedelic Studies (MAPS), Amanda Feilding – director al Beckley Foundation, Dr. Petr Winkler – director al Departamentului de Psihiatrie Socială din cadrul Institului Național de Sănătate Mintală al Republicii Cehe,  Ingmar Gorman – psiholog în cadrul Center for Optimal Living, Psih. Torsten Passie – profesor de psihiatrie și psihoterapie în cadrul Universitatii Goethe din Frankfurt, Dr. Ben Sessa – psihiatru consultant specializat în adicții, cu experiență vastă în cercetarea psihedelică în cadrul Imperial College din Londra, și mulți alții.


Printre cercetările efectuate până acum pe substanțele psihedelice ce au dovedit eficacitatea

Un studiu efectuat în anul 2014 în Elveția privind utlizarea LSD în scop terapeutic arată că această substanță poate reduce anxietatea în cazul persoanelor care suferă de boli în stadii terminale. (1)

Despre MDMA s-a dovedit că, împreună cu psihoterapia, ajută persoanele cu tulburare de stres post-traumatic (TSPT) cauzată de viol, război, crime violente și alte traume, să depășească această condiție.

Studiile despre canabisul medicinal au arătat că acesta ajută în tratarea sau prevenirea unor condiții precum: Alzheimer, lipsa apetitului, cancer – reduce greața asociată cu chimioterapia, boala Chron, glaucom, tulburarea de stres post-traumatic etc. (2)

Psilocibina este o altă substanță psihedelică ale cărei proprietăți au fost studiate. Beckely Foundation împreună cu Imperial College of London – ambele din Marea Britanie, au efectuat un studiu asupra efectelor psilocibinei în tratamentul depresiei. Rezultatele studiului au demonstrat remisia tulburării după administrarea substanței în cadru terapeutic.  (3) Alte două studii din SUA au obținut rezultate asemănătoare.

New York University TISCH Hospital, cercetează utilizarea psilocibinei la pacienții cu cancer terminal și non-terminal, cu un distres existențial sever și anxietate de moarte.  – Dr. Stephen Ross, coordonatorul studiului . (4)

Psilocibina este de asemnea studiată pentru potențialul său terapeutic în dependența de alcool. Studiul se desfășoară în cadrul Universității din New Mexico, SUA, și este finanțat de Heffter Research Institute. (5)

Icahn School of Medicine din New York, cercetează eficiența ketaminei în tratamentul depresiilor severe. Urmare a rezultatelor obținute în mod particular în depresiile cu risc suicidar și cele rezistente la tratamentele clasice, studiul s-a extins și pentru tratamentul tulburării bipolare.  (6)

MAPS a efectuat un studiu despre eficacitatea Ibogainei în cazul dependenței de substanțe, în special de opiacee. Conform rezultatelor, Ibogaina are efecte substanțiale asupra simptomelor de sevraj la întreruperea consumului, sugerând eficacitatea substanței în tratamentul dependenței de opiacee. (7)

O altă substanță psihedelică cu un uriaș potențial terapeutic în sănătatea mintală este ayahuasca – un amestec natural, cu utilizare tradițională în cultura sud Americană. MAPS, alături de alte institute de cercetare, studiază eficiența acesteia în tratamentul adicțiilor și al TSPT. (8)

În timp ce pacienții încă așteaptă ca aceste lucruri să devină realitate, guvernele continuă să mențină aceste substanțe în afara legii. Deși avem evidențe științifice asupra beneficiilor acestor substanțe și, în acest moment se derulează o multitudine de studii, stigma ce planează asupra lor și lipsa fondurilor pentru cercetare limitează utilizarea lor pe scară largă.

Noi, cei de la Awaken vom participa la acest eveniment, urmând să fim reprezentați de doi dintre membrii echipei noastre. După eveniment vom reveni cu noutățile din domeniul cercetării psihedelice.