Global Drug Survey 2019: a venit momentul să purtăm conversații sincere despre droguri

Global Drug Survey 2019: A venit momentul să purtăm conversații sincere despre droguri.

Cea mai bună sursă de informare despre consum și substanțe o reprezintă chiar persoanele consumatoare de substanțe; așadar, este momentul să purtăm conversații sincere despre droguri!

Pornind de la acest principiu, Global Drug Survey urmărește să facă consumul de droguri mai sigur, indiferent de statutul legal al acestor substanțe, și, să promoveze conversații sincere pe marginea acestui subiect. GDS se desfășoară anual și este cel mai extins sondaj despre consumul droguri și alcool, reușind să adune informații de la peste 500.000 de oameni în ultimii 5 ani. Anul acesta, chestionarul este tradus în 23 de limbi, inclusiv în limba română.

Platforma online ce găzduiește chestionarul este criptată și garantează participanților anonimitate și confidențialitate.

Platforma online ce găzduiește chestionarul este criptată și garantează participanților anonimitate și confidențialitate. Consumatorii de substanțe din toată lumea au astfel ocazia de a-și împărtăși cu onestitate propriile experiențe și obiceiuri de consum. Ulterior, cercetătorii analizează datele a mii de consumatori cu vârste, ocupații și naționalități diferite pentru a construi tipare de consum, risc, sănătate și bunăstare generală.

Echipa de medici, experți și specialiști din spatele Global Drug Survey își propune să afle cât mai multe informații despre experiențele, practicile, obiceiurile și opiniile individului. Chestionarul explorează deopotrivă aspectele negative și pozitive ale consumului de substanțe și își propune să depisteze noile tendințe, dinainte ca acestea să devină larg cunoscute.

Global Drug Survey 2019 abordează nouă teme actuale, precum aspecte ce țin de procesul consumării de substanțe, perspective inovatoare în psihiatrie, dar și subiecte sensibile și complexe, după cum urmează:

• Acceptarea terapiilor psihedelice pentru afecțiuni psihice
• Micro-dozarea psihedelicelor – părțile bune, rele și cine știe?
• Impactul mesajelor ce conțin avertismente de sănătate asupra consumului de canabis
• Utilizarea canabisului ingerabil: partea bună, rea și neașteptată
• Comercializarea echitabilă a cocainei – ai fi dispus să plătești mai mult?
• Cât de multă încredere ai în dealer-ul tău?
• Droguri, abuz sexual și consimțământ?
• Modul în care poliția gestionează consumul de droguri
• Raportul calitate-preț pentru 10 substanțe; discrepanța dintre băuturile alcoolice cumpărate dintr-un magazin și cele cumpărate dintr-un bar

În România, consumatorii de substanțe sunt adesea stigmatizați și rareori vorbesc deschis despre obiceiurile lor. Completarea acestui chestionar reprezintă o oportunitate unică pentru consumatorii români de a-și face auzite opiniile și experiențele, atât de des ignorate de autorități. Cunoașterea cât mai multor informații despre consumatorii români și înțelegerea acestora sunt esențiale pentru ca o schimbare de paradigmă să aibă loc în cadrul societății.

Susține și tu acest demers prin completarea in limba română a chestionarului accesând: http://www.globaldrugsurvey.com/

Transmite chestionarul prietenilor și cunoscuților tăi!

În mai/iunie 2019, respondenții își vor putea compara răspunsurile cu cele ale altor persoane participante. Tot atunci, rezultatele vor fi transmise publicului larg prin intermediul partenerilor media internaționali ai GDS.