LSD, my problem child

Vă recomandăm o carte scrisă de omul de știință elvețian Albert Hofmann, celebru pentru sintetizarea LSD-ului și ulterior pentru izolarea substanțelor psihoactive din ciupercile halucinogene – psilocibina și psilocina.

Publicată inițial în 1979, cartea este vazută de critici ca o biografie a chimistulului elvețian, în care acesta descrie începuturile carieriei sale de chimist și cercetător, cum s-a produs experimentul accidental în urma căruia a fost descoperit LSD-ul, cum a ajuns această substanță să fie folosită în practica medicală curentă, precum și multe alte infomații legate de viața sa profesională și personală.

În cadrul cărții vom afla despre lucruri mai puțin știute de publicul larg, cum ar fi expedițiile efectuate de Albert Hofmann în Mexic, în încercarea de a descoperirii și izola plante cu efecte psihedelice, asemănătoare LSD-ului, dar și despre munca de pionierat în domeniului psihedelic pe care acesta a dus-o de-a lungul anilor alături de personalități precum Timothy Leary, Terence și Dennis McKenna sau Aldous Huxley.

Albert Hofmann descrie în cadrul cărtii experiența mistică indusă de LSD și slte substanțe psihedelice prin prisma vastei sale experiențe ca om de știință și pionier în cercetarea psihedelică. Acesta vorbește despre modul în care folosirea substanțelor psihedelice într-un mediu controlat și sigur poate  reprezenta o variantă de tratament în diferite patologii psihiatrice, luând în considerare riscurile și beneficiile acestor terapii non-convenționale.

Sperăm că v-am facut curioși. Vă urăm lectură plăcută!

Fii curios! Fii informat! Fii Awaken!