Magic Medicine – un documentar despre utilizarea psilocibinei în tratamentul depresiei rezistente la tratament

De data aceasta venim cu recomandarea unui film documentar aparut în anul 2018, Magic Medicine.

Documentarul regizat de către Monty Wates prezintă prima utilizare controlată a psilocibinei în tratarea depresiei rezistente la tratament, în anul 2012, în cadrul Imperial College of London.

Echipa care a participat la acest studiu este formată din personalități de renume din zona sănătății mintale: Dr.Robin Carhart-Harris – șeful departamentului de cercetări psihedelice din cadrul colegiului, Prof.Dr. David Nutt –  șeful departamentului de neuropsihofarmacologie, Rosalind Watts – psihoterapeut, psiholog și coordonatoarea studiilor privind utilizarea psilocibinei în tratamentul depresiei rezistente la tratament.

Studiul realizat de colegii de la Imperial College of London a început în anul 2012, fiind nevoie de mai mult de 3 ani pentru toate aprobările necesare. În cadrul studiului au participat 20 de pacienți voluntari cu depresie rezistentă la tratament. La nivel global, aproximativ 50% dintre pacientii cu depresie nu raspund la tratament, iar unul din șase ajunge să comită suicidul.

Care sunt beneficiile și riscurile utilizării psilocibinei în tratamentul depresiei rezistente la tratament? Cum se desfășoară o astfel de experiență? Este eficientă utilizarea substanțelor psihedelice în tratarea depresiei? În cadrul documentarului găsiți toate aceste răspunsuri, alături de multe alte informații.

Documentarul poate fi vizionat pe platforma virtuală Netflix, dar și în cadrul site-ului oficial – https://magicmedicine.net/

Vizionare plăcută!

Fii curios! Fii informat! Fii awaken!