reduse2018 – Conferința Internațională Multidisciplinară

Ne bucurăm tare mult să anunțăm că în perioada 13-14 Septembrie 2018, Awaken va participa la un alt eveniment important: reduse2018 – International Multidisciplinary Conference on “New Aspects and Developments in Recreational Drug Use”

Reduse 2018 este o conferință cu ocazia căreia se sărbătoresc 20 ani de cănd a început proiectul checkit! – o colaborare între două instituții de stat din Austria: Medical Unviersity Viena si Suchthilfe Wien gGmbH  (Departamanetul de Adicții și Prevenire al Institutului de Sănătate Publică Austria).

De 20 ani, checkit! a implementat un proiect de reducere a riscurilor asociate consumului recreațional de droguri, folosind metode dovedite și susținute științific. De-a lungul acestor ani, checkit! s-a implicat în cercetări la nivel național și internațional, devenind un important contribuitor la monitorizarea pieței de droguri, realizarea rapoartelor naționale în ceea ce privește consumul de droguri, precum și în dezvoltarea serviciilor de reducere a riscurilor.

Prima zi a conferinței  va găzdui International Drug Checking Forum, subiectele abordate fiind:

  • Tehnici de analiză a subtanței – provocări și dezvoltare
  • Organizarea unui nou serviciu de testare a substanței – provocări, precondiții, experiențe valoroase
  • Interacțiunea cu utilizatorii de servicii de testare – Efectele intervențiilor post-testare (informare, consiliere, capmanii)
  • Cercetarea și monitorizarea pieței de droguri în baza rezultatelor testării

În cea de a doua zi a conferinței  reduse 2018, se vor discuta subiecte precum:

  • Darknet & Cryptomarkets – Impactul acestora asupra consumatorilor de droguri și oportunități de prevenire și de reducere a riscurilor
  • Droguri foarte puternice – High Potent Drugs – o provocare care are nevoie de răspuns
  • Reducerea riscurilor și prevenire prin reglementare – experiențele unor reglementări inovatoare a drogurilor recreaționale
  • Situații de urgență psihologică în caz de consum – sprijin și reducerea riscurilor

De data aceasta, Awaken va susține o prezentare în cadrul primei zile de conferință, cu titlul Provocările deschiderii primului serviciu de testare a substanței, în România.

Alte organizații și instituții care vor participa la reduse 2018:

Kosmicare, Energy Control, Goethe-University Frankfurt, Transform Drug Policy Foundation, European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction, Students for Sensible Drug Policy, saferparty.ch, Centro Regionale Antidoping “A. Bertinaria”, DIMS, Trimbos Institute