Vice scrie despre testarea purității substanței în România

Testarea purității substanței este unul dintre subiectele controversate în societate, însă insuficient explorat. Activitatea, în sine, este un serviciu de reducere a riscurilor asociate consumului de substanțe, fiind recomandată chiar de către Organizația Mondială a Sănătății.

În afară de organizațiile care își desfășoară activitatea în domeniu, până acum nu prea am întâlnit entități deschise către acest subiect. Atitudinea autorităților este, încă, departe de a fi una proactivă: în societatea noastră, consumul de droguri ori este negat, ori este tratat cu campanii de genul “NU drogurilor” – și atât.

Vice a lansat o serie de reportaje intitulată România în sevraj, serie care tratează subiectul consumului de substanțe interzise, în România.  Unul despre aceste reportaje abordează testarea purității dintr-o perspectiva documentată. Despre cum este privită nevoia de testare a purității substanței prin ochii Agenției Naționale Antidrog, a patronilor de cluburi și a consumatorilor, dar și părerea noastră, a celor de la AWAKEN, citiți în reportajul Vice.

Suntem mândri că vocea noastra a fost auzita de către cei de la VICE. Mulțumim!